06-03-07

Chaos in Schaarbeek

Een voorval van afgelopen vrijdag. Ik was op bezoek bij iemand die niet ver van het Verboekhovenplein woont (halte Verboekhoven); dat is een plein waar vier tramlijnen samenkomen op een rotondevorming spoor. Dat is natuurlijk heel handig voor de reizigers (alle trams stoppen op dezelfde plaats), maar het kan wel voor grote opstoppingen zorgen als er iets geblokkeerd is.

Zo ook dus afgelopen vrijdag: een paar auto's hadden 'boem' gedaan in de Prinses Elisabethlaan, en laat die nu juist een flessenhals zijn waar drie tramlijnen en twee buslijnen door moeten. Het gevolg: een grote chaos op en rond het Verboekhovenplein. Een paar trams blokkeerden de rotonde, en bijgevolg stonden er in elke 'aanvoerstraat' zeker drie-vier trams vast. Ook auto's en bussen konden maar moeizaam door.

De chaos heeft gelukkig niet zo lang geduurd, aangezien de 56, 92 en 93 rechtsomkeert gingen maken aan Verboekhoven, waardoor de sporen langzaam aan weer vrijkwamen. Maar er is nog een hele tijd geen enkel tramverkeer mogelijk geweest in de Prinses Elisabethlaan. Om nog niet te spreken over de invloed op de rest van het netwerk: de 55 (ook een tijdlang geblokkeerd) is de frequentste tram in de noord-zuidverbinding, en dus zullen de overige trams daar wel extra vol gezeten hebben, met weer vertragingen tot gevolg.

Chaos op het Verboekhovenplein

Geblokkeerde trams, aan het wachten om rechtsomkeert te kunnen maken. In de verte zie je het ongeval. Tussen de twee linkse trams een glimp van een aardgasbus op lijn 59, die zich gelukkig net door de ene vrije rijstrook kon wringen.

Chaos op het Verboekhovenplein

Een close-up (sorry voor de kwaliteit, maar met zo'n afstand kon ik niets anders dan digitaal zoomen) van het ongeval. Achteraan zie je twee trams, die een hele tijd vast hebben gestaan. Uiteindelijk zijn ze via de sporen van tram 23 teruggekeerd naar Schaarbeek station.

Résumé en français: un accident près dans l'avenue Princesse Elisabeth à Schaerbeek, près de la place Verboekhoven. La suite: toutes le rues à proximité de Verboekhoven bouchées, et pas de trams entre Verboekhoven et la gare de Schaerbeek. Et certainement aussi du retard sur le reste du réseau, étant donné que le 55 et 56 (deux trams fréquents dans l'axe nord-sud) ont été bloqué pour un certain temps.

11:58 Gepost door MIVB-reiziger in Opmerkelijk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.